Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the keydesign domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp48955/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp48955/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp48955/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. بارگذاری ترجمه برای دامنه sway زودتر از حد مجاز فراخوانی شد. این معمولاً نشان‌دهندهٔ اجرای کدی در افزونه یا پوسته است که خیلی زود اجرا شده است. ترجمه‌ها باید در عملیات init یا بعد از آن بارگذاری شوند. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/cp48955/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
انواع رنگ ها – کيا پليمر رادين

انواع رنگ ها

صنایع رنگ یکی از مهم ترین صنایع کاربردی و زیبا سازی است که همواره در سال های اخیر تولیدات آن رو به رشد بوده است. به طور کلی تولیدات این صنعت به دو دسته کلی تقسیم می شود. دسته اول رنگ های ساختمانی (Decorative Coatings) و دسته دوم رنگ های صنعتی(Industrial Coatings)  هستند.

رنگ های ساختمانی

رنگ ساختمانی از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می‌گیرد و با وجود اینکه جایگزین‌های مختلفی برای پوشش دیوار وجود دارد ولی رنگ ساختمانی هنوز کاربرد فراوانی دارد. رنگ‌های ساختمانی بر اساس ویژگی‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه با انواع رنگ‌های ساختمانی آشنا می شویم.

1-رنگ پلاستیکی

یکی از انواع رایج و قدیمی رنگ ساختمانی، رنگ پلاستیکی است. این نوع رنگ ساختمان به آسانی اجرا می‌شود و به سرعت خشک می‌شود. رنگ پلاستیکی اجرای راحتی دارد و به زیرسازی نیاز ندارد. این نوع رنگ غیر قابل شستشو بوده و برای سطوح پنجره و نرده‌ها مناسب نیست. 

2- رنگ روغنی

رنگ روغنی کاربرد زیادی در دکوراسیون داخلی ساختمان دارد. این نوع رنگ در سه نوع براق، نیمه مات و مات در بازار وجود دارد. رنگ روغنی براق برای فضاهایی که مایل هستید روشنایی زیاد داشته باشند مانند پذیرایی؛ مناسب است. رنگ روغنی مات ایرادات روی سطح دیوار را نمایان نمی‌کند. رنگ روغنی گزینه‌ی مناسبی برای مکان‌های مرطوب و فضاهای بیرونی است.

3- رنگ اکرلیک

یکی دیگر از رنگ‌ها که در رنگ‌آمیزی ساختمان استفاده می‌شود رنگ اکرلیک است. این نوع رنگ بیشتر برای ایجاد نقش و نگار بر روی سطوح استفاده می‌شود. رنگ اکرلیک پوشانندگی خوبی دارد و مانند رنگ روغنی در سه نوع مات، نیمه مات و براق وجود دارد.رنگ اکرلیک بر روس هر سطحی قابل اجراست و تنوع رنگی بالایی دارد.

4-رنگ بلکا

جزو جدید‌ترین پوشش‌های دیواری است که جزو رنگ‌های ساختمانی نامیده می‌شود. در رنگ ساختمانی بلکا از الیاف سلولزی استفاده شده است. رنگ بلکا دیوارپوشی شبیه کاغذدیواری است که ایرادات دیوار را به خوبی می‌پوشاند. برخلاف آنچه ممکن است به نظر برسد، رنگ بلکا حساسیت ایجاد نمی‌کند. سرعت اجرای این نوع رنگ بر روی سطوح بالاست و هزینه‌ی اقتصادی و نسبتا کمی دارد. رنگ بلکا قابلیت شستشو ندارد.

5- رنگ پتینه

رنگ پتینه در واقع روشی از اجرای رنگ ساختمانی است که به دو سبک مدرن و کلاسیک اجرا می‌شود. این نوع از رنگ ساختمانی جزو جدیدترین سبک‌های رنگ ساختمانی است که در سبک کلاسیک بیشتر از طرح و نقاشی استفاده می‌شود و سبک مدرن آن سطوح برجسته و طرح‌های ساده‌تر دارند. رنگ پتینه قابل ترمیم است و عمر بالایی دارد.

6- رنگ نانو

هر نوع از رنگ‌های ساختمانی دارای نقاط ضعفی مانند آسیب‌پذیری در برابر حرارت، ضربه، خراش و.. هستند. تکنولوژی نانو با وارد شدن به صنعت رنگ، باعث ایجاد ویژگی‌هایی مانند ضدآب بودن، ضد باکتری بودن، ترمیم‌شوندگی و… در رنگ ساختمانی می‌شوند و کیفیت رنگ را افزایش می‌دهند. رنگ نانو از جدیدترین رنگ‌های ساختمان است که با در نظر گرفتن ویژگی‌ها و رفتارهای ذرات تشکیل‌دهنده رنگ تحت شرایط مختلف، سعی در بهبود ویژگی‌های رنگ و ایجاد ویژگی‌های جدید در ذرات رنگ و ممکن کردن استفاده از آن در مقیاس‌های بزرگ‌تر داشته است.

7-رنگ مولتی‌کالر

رنگ مولتی‌کالر ترکیبی از چند رنگ مختلف با طرح‌های متفاوت است و پس از اجرا به صورت رگه‌هایی از رنگ‌های مختلف دیده می‌شود. این نوع رنگ قابل اجرا بر روی تمامی سطوح و گزینه‌ی مناسبی برای فضاهای پررفت‌وآمد است چرا که ذرات معلق و دوده‌ها را به خود جذب نمی‌کند. رنگ مولتی‌کالر قابل ترمیم است. دوام بالایی دارد و رطوبت را جذب نمی‌کند. قیمت این نوع رنگ در مقایسه با رنگ‌های دیگر نسبتا گران است و اجرای آن با ابزارهای مخصوصی انجام می‌شود. رنگ مولتی کالر قابل شستشو نیست.

8- رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس یا چرم‌نما نوعی رنگ است که باعث ایجاد پوششی برجسته بر روی سطوح می‌شود. پوشش‌دهی و دوام این نوع رنگ بسیار بالاست و در هرشرایط آب‌وهوایی مقاومت بالایی دارد. این نوع رنگ از مواد پرلیت، پنبه نسوز، مواد رنگی و رزین تشکیل شده است و به سه دسته؛ روغنی، پلاستیک و اکرولیک تقسیم می‌شود که هریک کاربرد خودشان را دارند.

9- رنگ ضدحریق

رنگ ضدحریق یا رنگ‌ نسوز نوعی رنگ است که آتش نمی‌گیرد. زمانی که شعله آتش به این نوع از رنگ برخورد می‌کند، حجیم شده و کف می‌کند، در نتیجه یک لایه محافظ و بدون درز در برابر رسیدن آتش به لایه‌ی زیرین ایجاد می‌کند. این نوع رنگ ها عمدتا آب پایه و عاری از هرگونه حلال و با ساختاری منعطف می‌باشند.

 

انواع رنگ صنعتی

رنگ صنعتی به طور کلی برای این استفاده می شوند که از خوردگی در اتصالات و لوله های فولادی که حاوی گازها، روغن، آب، فاضلاب، پتروشیمی و تجهیزات پردازش مواد غذایی است و نیازمند پوشش نچسب می باشد ، جلوگیری کند . در تجهیزات کشاورزی ، خودرو و ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد و عمر مفید هر وسیله ای را افزایش می دهد.

اگر می خواهید با تفاوت رنگ ساختمانی و رنگ صنعتی بیشتر آشنا شوید موارد زیر را بخوانید.

 

تفاوت رنگهای صنعتی و ساختمانی

1- کاربرد رنگ :

كاربرد رنگهاي صنعتي در محيط هاي صنعتي و براي رنگ آميزي و پوشش دهي محصولات صنعتي و رنگهاي ساختماني در محيط هاي مسكوني می باشد.

هر نوع رنگی برای یک هدفی ساخته شده است . مثلا رنگ هاي صنعتي با هدف محفاظت از سطوح ، حفاظت از وسايل و تجهيزات در مقابل عوامل مختلف محيطي نظير رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و …استفاده می شوند .

در مقابل رنگ های ساختمانی با هدف زیبایی بخشی به ساختمان و دلپذیر کردن محیط زندگیست و اهداف حفاظتی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.

 

2- تنوع محصولات

به طور کلی تنوع رنگ های ساختمانی در قسمت پوشش رویه یا Top Coat بسیار زیاد است اما در رنگ های صنعتی هر چه به لایه های زیرین مانند پوشش اصلی یا Base Coat و آستری یا Primer نزدیک بشویم تنوع زیادی می بینیم .

 

انواع رنگ های صنعتی

1- گروه رنگ های اپوکسی

گروه رنگ های اپوکسی با عوامل سخت کننده پلی آمید ، پلی آمین دارای ویژگی های مطلوبی از قبیل چسبندگی عالی ، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و حلال ها ، مقاومت سایشی ، کفپوش اپوکسی مقاومت عالی در برابر محیط های شرجی و مرطوب و همچنین سختی بالا و نیز ضربه پذیری ایده آل می باشد.

 

2- گروه رنگ های پلی یورتان

رنگ های این گروه بر پایه رزین اکریلیک پلی ال و سخت کننده ایزو سیانات فرموله و دارای مقاومت شیمیایی و مکانیکی بسیار مطلوب بوده و در شرایط جوی مقاومت عالی در مقابل اشعه u.v نور خورشید از خود نشان می دهد . ازجمله خواص بارز این رنگ چسبندگی عالی روی سطح گالوانیزه ، آلومینیوم ، مس و حفظ براقیت و ثبات رنگ در زمان طولانی می باشد.

 

3- گروه رنگ های ترموپلاست

این گروه از رنگها بر پایه رزین های ترموپلاست طراحی گردیده و به همراه پیگمنت های ضدخوردگی و رنگی به صورت آستر،میانی و رویه دارای مقاومت شیمیایی و خوردگی و رطوبتی بالایی می باشند. از جمله ویژگیهای این رنگ ها می توان چسبندگی بالا، سرعت خشک شدن مناسب، ثبات برق و مقاومت عالی در برابر شرایط جوی اشاره نمود.

 

4- گروه رنگ های کوره ای

این گروه در کوره های با محدوده دمایی متفاوت سخت شده و دارای سختی و چسبندگی بسیار بالا به سطح،قدرت حفظ براقیت و ثبات رنگ ایده آل، مقاومت رطوبتی مناسب و مقاومت در مقابل شوینده ها بوده و در صنایع مختلف از جمله لوازم خانگی، صنایع خودرو ، رادیاتور، پوشش قوطیها و …مورد مصرف قرار می گیرند.

 

5- گروه رنگ های مقاوم حرارتی

این گروه از رنگها بر پایه رزین سیلیکونی و یا بصورت اصلاح شده با سایر رزینها و در محدوده مقاومت حرارتی از ۲۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد عرضه می گردند.این گروه با توجه به نوع پودرهای مصرفی از جمله روی، آلومینیوم، اکسید آهن و … دارای خواص محافظتی و ضد خوردگی نیز می باشند.از جمله خواص بارز این رنگها می توان به مقاومت عالی در شرایط جوی و محیط های مرطوب اشاره نمود.

 

6-گروه رنگهای الکیدی هواخشک

این گروه از رنگ ها با انواع رزین های الکیدی و همچنین به صورت اصلاح شده با رزینها و پیگمنتهای ضد خوردگی جهت محافظت سازه ها در مابل عوامل محیطی نیمه صنعتی، مرطوب و شرجی و نیز محیط های شهری مورد مصرف قرار می گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات و پرسش های خود را برای ما بفرستید.